Skanderborg Byråd vedtog den 28. marts 2022 at fremlægge ovennævnte planforslag i offentlig høring i 8 uger.
Du kan læse sagsfremstillingen under dagsordenspunkt nr. 39 her
Høring og høringssvar
Høringsperioden løber fra den 29. marts 2022 til den 24. maj 2022.
Planforslaget kan i høringsperioden ses her på Skanderborg Kommunes hjemmeside.
Du kan sende dit høringssvar via linket i den grønne boks
eller på brev til Plan, Teknik og Miljø, Skanderborg Fælled 1, 8660 Skanderborg.
Høringssvaret skal være Skanderborg Kommune i hænde senest den 24. maj 2022.
Du skal være opmærksom på, at alle høringssvar herunder navn og adresse, fremgår af de offentligt tilgængelige dagsordner for udvalgs- og byrådsmøderne. Beskyttede navne og adresser offentliggøres ikke.
Når høringsperioden er udløbet, behandler vi alle indkomne høringssvar, og du vil efterfølgende blive orienteret om den afgørelse Byrådet træffer.
Se Lokalplan og Kommuneplantillæg
På links herunder kan du se:
- Forslag til Lokalplan 1131
- Kommuneplantillæg nr. 21-10
Er du fritaget for e-Boks, men ønsker planforslaget tilsendt, kan du kontakte os på telefon 87947171 eller 87947136.
Forslag til Lokalplan nr. 1131 - Erhvervsområde Ørstedsvejs forlængelse, Hørning
Lokalplanen er udarbejdet efter anmodning fra en privat bygherre, som ønsker at skabe mulighed for etablering af erhvervsbyggeri langs Østjyske Motorvej (E45).
Lokalplanen omfatter et område på ca. 29,8 ha. Området er beliggende på nordvestsiden af motorvejen mellem Stilling og Hørning, og grænser op til motorvejen mod sydøst og markarealerne vest for Dørupvej.
En mindre del af lokalplanområdet strækker sig mod syd, ned til det eksisterende erhvervsområde ved Ørstedsvej. Dette for at sikre at Ørstedsvej kan forlænges, da vejadgang til området skal ske fra Ørstedsvej.
Formål med lokalplanen
Formålet med lokalplanen er, at der kan etableres et attraktivt erhvervsområde til transport- og lagervirksomhed samt produktionserhverv, som har en særlig fordel af beliggenheden nær motorvejstilslutningen/afkørslen.
Det er ligeledes lokalplanens formål at sikre
- at der etableres et sammenhængende grønt areal ud mod motorvejen samt grønne landskabskiler, som sikrer en visuel grøn forbindelse til de bagvedliggende landskaber, der har sammenhæng til Jeksendal, som ligger nord for lokalplanområdet.
- at de grønne arealer etableres med beplantning og regnvandshåndtering i form af bl.a. regnvandsbassiner, som vil bidrage positivt til områdets natur- og miljømæssige værdier.
- at området bliver indrettet, så risikoen for oversvømmelse inden for og uden for området ikke øges.
- at at området indrettes, så grundvandet beskyttes.
Forslag til Kommuneplantillæg nr. 21-10
Kommuneplanramme 40.E.12 ændres således:
- Anvendelsesbestemmelsen tilføjes mulighed for Produktionserhverv, mens Industriformål udelades
- Miljøklasserne fastholdes til Miljøklasse 2-4, men der åbnes mulighed for en enkelt virksomhed i miljøklasse 6 ud mod E45
- Området, hvor der åbnes mulighed for en miljøklasse 6-virksomhed, udpeges som Erhvervsområde forbeholdt produktionsvirksomheder og der udpeges et Konsekvensområde omkring området
- Bestemmelse om 15 meter plantebælte mod Bjertrup flyttes til nyt rammeområde 40.R.15.
- Desuden tilrettes afgrænsningen af rammeområde 40.E.12 således, at rammeområdet omfatter dele af 13.E.02 samt arealer mellem 13.E.02 og 40.E.12.
Bestemmelserne for 13.E.02 opretholdes på den resterende del af 13.E.02.
Kommuneplanramme 40.R.15 oprettes som nyt område i forlængelse af rammeområde 40.E.12 mellem Dørupvej og E45 og i en bredde af 15 meter med disse bestemmelser:
- Anvendelsesbestemmelse fastsættes til Rekreativt område og Beplantning.
- Inden for området kan etableres en landskabelig og beplantet vold, som afskærmer området mod omgivelserne.
- Området fastholdes i landzone.
Lokalplanforslagets retsvirkninger
Ifølge Planloven gælder det, at ejendomme der er omfattet af et lokalplanforslag, ikke inden forslaget er endeligt vedtaget af Byrådet, må udnyttes og ændres på en måde, der kan foregribe indholdet af den endelige plan. Den eksisterende lovlige anvendelse af ejendommen kan fortsætte som hidtil.
Kommuneplantillæggets retsvirkninger
Ifølge Lov om Planlægning kan Byrådet inden for byzone modsætte sig udstykning og bebyggelse, som er i strid med kommuneplanens rækkefølgebestemmelser. Forbud kan ikke nedlægges, når det pågældende område er omfattet af en detaljeret byplanvedtægt eller lokalplan, der er tilvejebragt før kommuneplanen.
Inden for byzoner og sommerhusområder kan Byrådet modsætte sig opførelse af bebyggelse eller ændret anvendelse af bebyggelse eller ubebyggede arealer, når bebyggelsen eller anvendelsen er i strid med bestemmelserne i kommuneplanens rammedel. Forbud kan dog ikke nedlægges, når det pågældende område i kommuneplanen er omfattet af en lokalplan eller byplanvedtægt.
Miljøvurdering
Der er efter Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) gennemført en screening for miljøvurdering af forslag til Lokalplan nr. 1131 og forslag til Kommuneplantillæg nr. 21-10.
Screeningsresultatet har givet anledning til en miljøvurdering af planforslagene.
Miljørapporten ledsager lokalplanforslaget i offentlighedsfase og indgår som en del af det materiale, som er i offentlig høring.