Priser og betaling
Her kan du få svar på dine spørgsmål om, hvad pasning koster i Skanderborg Kommune og hvordan vi opkræver betaling. Du kan også læse om pasning på tværs af kommunegrænsen.
For et barn i dagpleje, opkræver vi dagplejetakst.
For et barn i børnehus, opkræver vi vuggestuetakst, indtil den 1. i den måned, hvor barnet fylder 3 år og 1 måned. Fra den 1. i den måned, hvor barnet fylder 3 år og 1 måned opkræver vi børnehavetakst.
2024
Alle priser gælder fra 1. januar 2024
Du skal betale forud hver måned i 12 måneder.
Dagpleje
- Fuld tid pr. uge: 3.215 kr. pr. måned.
- 30 timer pr. uge: 2.009 kr. pr. måned (kun muligt ved deltidsplads under barsel).
Plads i børnehus
Vuggestue uden kostordning:
- Fuld tid: 3.355 kr. pr. måned
- 30 timer: 1.936 kr. pr. måned (kun muligt ved deltidsplads under barsel).
Børnehave uden kostordning:
- Fuld tid: 1.916 kr. pr. måned.
- 30 timer: 1.105 kr. pr. måned (kun muligt ved deltidsplads under barsel).
En kommunal kostordning koster 659 kr. om måneden.
Du skal være opmærksom på at:
- Taksten for pasning i anden kommune kan være en anden end taksten for pasning i Skanderborg Kommune. Du opfordres til at kontakte Pladsanvisningen i din bopælskommune for nærmere information.
- En kommunal kostordning koster 586 kr. om måneden (659 kr. i 2024)
- Deltidsplads på 30 timer kun er mulig i forbindelse med barselsorlov
- Hvis der er frokost- og/eller frugtordning i børnehuset kommer det oven i prisen for pladsen.
Tilskud til privat pasningsordning (Dagtilbudslovens § 80) 2024:
- 0-2 årige (pr. mdr. i 12 mdr. / år). Det nøjagtige tilskud beregnes i forhold til den konkrete pasningsaftale: Maks. 7.235 kr. pr. måned.
- 3-5 årige (pr. mdr. i 12 mdr. / år). Det nøjagtige tilskud beregnes i forhold til den konkrete pasningsaftale: Maks. 4.427 kr. pr. måned.
Tilskud til pasning af eget barn 2024:
- 0 - 2 årige: Maks tilskud pr. år: 83.772 kr.
- 3 - 5 årige: Maks tilskud pr. år: 39.444 kr.
Tilskuddet er skattepligtigt.
Hvis du har spørgsmål til din regning, kan du ringe til Pladsanvisningen i telefontiden eller booke tid til en opringning (link til bookingløsningen åbner i et nyt vindue).
Hvis du har spørgsmål til, hvordan du betaler en regning for pasning, kan du rette henvendelse til Skanderborg Kommunes opkrævning på telefon 87 94 70 60.
Du kan læse mere om betaling til kommunen her (link åbner i et nyt vindue) eller betale din regning på Mit Betalingsoverblik (link åbner i et nyt vindue).
Du har ret til at bevare dit barns plads i Skanderborg Kommune, hvis du flytter til en anden kommune. Du kan også købe en plads i Skanderborg Kommune, selvom du bor i en anden kommune.
Du kan ønske at få dit barn passet i en anden kommune, end den du bor i. Hvis den kommune optager børn fra andre kommuner, kan det som udgangspunkt godt lade sig gøre.
Hvis dit barn har en plads uden for Skanderborg Kommune, giver vi et tilskud. Du skal så betale forskellen mellem tilskuddet og bruttodriftsudgiften for den plads, dit barn benytter.
Bruttodriftsudgiften er det beløb, det koster kommunen at drive pladsen. Hvis prisen i pasningskommunen er højere end i Skanderborg Kommune, vil du derfor skulle betale mere for pladsen end for en plads i Skanderborg Kommune.
Takster og tilskud
Du får automatisk søskendetilskud, hvis du har mere end et barn, der bliver passet i et kommunalt dagtilbud. Du betaler fuld takst for den plads, hvor kommunen yder det højeste tilskud, og du får 50 % søskendetilskud til de øvrige pladser.
Du skal være opmærksom på at:
- Søskende er her børn i samme husstand/familie med samme folkeregisteradresse
I forbindelse med søskendetilskud skal du være opmærksom på:
- At der ikke er søskendetilskud til pasning af eget barn
- At der ikke er søskendetilskud til fritidstilbud i tilknytning til private skoler
Hvis din families samlede husstandsindkomst ligger under en grænse, som fastsættes årligt af Børne- og Undervisningsministeriet, kan du ansøge om økonomisk fripladstilskud. Økonomisk fripladstilskud er et ekstra tilskud fra kommunen, så det bliver billigere eller helt omkostningsfrit at have dit barn i dagtilbud.
For at få økonomisk fripladstilskud skal du ansøge om det på Digital Pladsanvisning.
Hvordan er reglerne for økonomisk fripladstilskud?
Tilskuddets størrelse afhænger af den samlede husstands indkomst.
Du kan læse mere om regler for beregning af økonomisk fripladstilskud og takster på Børne- og Undervisningsministeriets hjemmeside
Hvornår kan jeg søge om økonomisk fripladstilskud?
Når dit barn er indmeldt i et kommunalt dagtilbud eller en privat institution, har du mulighed for at søge om økonomisk fripladstilskud.
- Dit økonomiske fripladstilskud vil gælde fra den 1. i måneden efter vi har modtaget din ansøgning
- Du kan ikke søge om økonomisk fripladstilskud med tilbagevirkende kraft
- Du skal altid søge om økonomisk friplads i den kommune du bor i
- Du kan ikke søge om økonomisk fripladstilskud til pasning af eget barn eller privat pasningsordning
Hvis du flytter til kommunen, kan du først søge om økonomisk fripladstilskud, når din adresse ændring er registreret i Folkeregistret.
Hvad er min husstandsindkomst?
Din husstandsindkomst udgør al skattepligtig indkomst for alle i husstanden.
Når du laver en ansøgning om økonomisk fripladstilskud, skal du indtaste din husstands samlede månedsindkomst før skat, men efter AM-bidrag.
Eksempel:
Månedsindkomst på 18.000 kr. - 1.400 kr. (8% i AM bidrag) = 16.600 kr.
Omregnet til årsindkomst: 16.600 kr. x 12 = 199.200 kr.
Hvis din husstandsindkomst ændrer sig, kan du med fordel sende en ny ansøgning om økonomisk fripladstilskud. På den måde kan du bidrage til en korrekt beregning af dit økonomiske fripladstilskud.
Hvornår skal jeg sende en ny ansøgning om økonomisk fripladstilskud?
Du skal være opmærksom på, at du skal sende en ny ansøgning om økonomisk fripladstilskud, hvis:
- Din civilstatus eller husstandens sammensætning ændrer sig, fx hvis du flytter sammen med din kæreste eller hvis du bliver skilt
- Du har varige ændringer i indkomst fra selvstændig virksomhed
- Du har varige ændringer i indkomst, som ikke er skattepligtig i Danmark
Hvis dit barn skifter fra en pasnings type til en anden, skal du ikke søge om økonomisk fripladstilskud igen.
Særligt for studerende
Har du et SU-lån, skal det ikke medregnes i indkomstgrundlaget. Har du derimod et arbejde ved siden af dine studier eller i ferieperioder, har det betydning for størrelsen af det økonomiske fripladstilskud, som du er berettiget til at modtage i de pågældende måneder. Du skal derfor give Pladsanvisningen besked om ændringer i din husstandsindkomst.
Særligt for selvstændige
Økonomisk fripladstilskud bevilges ud fra de angivne indkomstforhold og/eller forskudsregistreringen og det forventede årsresultat. Det er derfor vigtigt, at forskudsopgørelsen er opdateret ved ansøgning.
Når du søger om økonomisk fripladstilskud som selvstændig, skal du være opmærksom på, at du forpligter dig til at indlevere skatteregnskab til brug for den årlige efterregulering af økonomisk fripladstilskud.
Når vi beregner dit økonomiske fripladstilskud er der en række skattetekniske fradrag som ikke medtages, selvom de kan medtages ved beregning af skattegrundlag. Disse fradrag vil nedsætte beregningsgrundlaget og vil derfor medføre en tilbagebetaling af for meget bevilget økonomisk fripladstilskud.
Nedenfor ses eksempler på skattetekniske fradrag, som ikke medtages i beregningen:
- Bygningsafskrivning udover 2%
- Afskrivning inventar udover 10%
- Afskrivning biler udover 10%
- Opsparing af overskud efter virksomhedsbeskatningslovens regler
- Indbetaling på private pensionsordninger udover 59.200 kr.
Da tilbagebetalingskravet kan fremsættes i op til tre år efter tilskuddets ophør, er det i tilskudsmodtagerens egen interesse at gemme indkomstdokumentation for den samme periode.
Jeg har flere børn under 18 år – får jeg større tilskud?
Hvis du har mere end et barn under 18 år boende i din husstand, når du søger om økonomisk fripladstilskud, vil du automatisk få fratrukket 7.000 kr. i det samlede indkomstgrundlag for hvert barn ud over det første.
Hvis der kommer flere børn til din husstand i løbet af året, skal du lave en ny ansøgning om økonomisk fripladstilskud via Digital Pladsanvisning. Det bliver ikke reguleret automatisk.
Er du enlig eller samlevende?
Fradrag for enlige
Bor du alene med et eller flere børn, og er du eneforsørger, så trækker vi 70.089 kr. (2024) fra din husstands samlede indkomst, inden vi beregner dit tilskud. Det betyder, at dit tilskud vil blive højere.
For at få tilskud som enlig skal du aktivt søge om økonomisk fripladstilskud. Du kan først søge om økonomisk friplads som enlig, når du ikke længere deler adresse med din tidligere ægtefælle/samlever.
Er du gift, skal du søge økonomisk fripladstilskud sammen med din ægtefælle, også selvom I ikke bor sammen. Her vil du ikke være berettiget til fradrag for enlige.
Fradrag for samlevende
Hvis et barn kun bor sammen med den ene forælder og denne er gift eller samlevende:
-
Så beregner vi tilskud til fripladsen ud fra den samlede husstandsindkomst.
Hvis et barn bor lige meget hos begge forældre:
-
Så beregner vi tilskuddet ud fra den samlede husstandsindkomst hos den forælder, hvor barnet har folkeregister adresse.
Husk at give besked, hvis der er ændringer i din husstand
Hvis du bliver gift eller bliver samlevende, skal Pladsanvisning have besked med det samme. Det er ikke nok, at Udbetaling Danmark eller andre i kommunen ved det.
Hvis du ikke giver os besked, vil der på et senere tidspunkt blive lavet en regulering af dit økonomiske fripladstilskud. Det betyder, at du skal tilbagebetale det tilskud, som du ikke har været berettiget til at modtage.
Hvis kommunen konstaterer, at du bevidst har tilbageholdt oplysninger om din husstand, kan det efter omstændighederne medføre en politianmeldelse for socialt bedrageri i medfør af straffelovens § 289a jfr. § 289 og retssikkerhedslovens § 12b.
Du kan læse mere i vejledningen til enlige forsørgere, der modtager børnetilskud eller økonomisk fripladstilskud her (link åbner i et nyt vindue).
Er du i tvivl om reglerne, kan du skrive til Pladsanvisningen her (link til borger.dk åbner i et nyt vindue).
Genberegning og efterregulering
Her kan du læse mere om, hvorfor din økonomiske friplads er blevet genberegnet og hvordan du skal forholde dig til det.
Jeg har fået genberegnet mit økonomiske fripladstilskud - hvad betyder det?
Vi får hver måned automatisk besked fra Skattestyrelsen, hvis din indkomst ændrer sig. Hvis ændringen har betydning for dit økonomiske fripladstilskud, bliver din betaling automatisk reguleret for hver enkelt måned.
Hvorfor har jeg fået en genberegning?
Vi genberegner dit økonomiske fripladstilskud løbende, både hvis din husstandsindkomst stiger eller falder mindst fem trin på fripladsskalaen i forhold til den husstandsindkomst, du har fået bevilget økonomisk fripladstilskud efter.
Hvis du skal betale mere, er det fordi din samlede husstandsindkomst i den pågældende måned har været højere end det du har oplyst i din ansøgning.
Hvis du skal have penge tilbage er det fordi din samlede husstandsindkomst i den pågældende måned har været lavere end det du har oplyst i din ansøgning.
Feriepenge, engangsbeløb m.v. vil skulle indgå i beregningsgrundlaget for den eller de måneder, hvor de fremgår af indkomstregistret.
Er du uenig i den genberegning vi har sendt til dig, kan du gøre indsigelse ved at følge proceduren beskrevet i det brev, vi sender dig. Du skal sende din indsigelse senest 8 dage efter, at du har modtaget brevet med genberegningen.
Du skal være opmærksom på, at dit økonomiske fripladstilskud stoppes, hvis du i tre sammenhængende måneder får fuld opkrævning ved genberegning. Du skal herefter sende en ny ansøgning om økonomisk fripladstilskud, hvis du fortsat ønsker tilskuddet.
Hvorfor får jeg en genberegning hver måned?
Hvis din samlede husstandsindkomst ændrer sig ofte, kan du opleve, at dit økonomiske fripladstilskud ændrer sig fra måned til måned. Det betyder, at det beløb du skal betale for pasning også ændrer sig måned for måned.
Det gælder fx for:
- Studerende med varierende indkomst
- Dagpengemodtagere der skifter mellem fire og fem ugers udbetalinger i en måned
- Lønmodtagere der er 14 dages lønnet
- Lønmodtagere med tillæg, ekstraarbejde eller ved særlig feriegodtgørelse
- Honorarlønnede, timeløn- eller vikaransatte med varierende indkomst
Hvad er årlig efterregulering?
Ændringer i din samlede husstandsindkomst på mindre end fem trin på fripladsskalaen vil indgå i en årlig efterregulering af dit økonomiske fripladstilskud. Reguleringen sker på baggrund af oplysninger fra din årsopgørelse fra Skattestyrelsen.
Viser det sig, at din samlede husstandsindkomst er højere eller lavere, vil dit økonomiske fripladstilskud og dermed også din betaling, blive reguleret i de måneder, hvor din indkomst har ændret sig i forhold til din bevilling.
Ved årlig efterregulering er der ingen grænser for hvor høj eller lav indkomsten skal være for at blive reguleret.
Særligt for selvstændigt erhvervsdrivende
Er du selvstændig, sker der ikke automatisk ændringer i dit økonomiske fripladstilskud i løbet af året, men kun ved den årlige efterregulering.
Viser det sig, at din indkomst er væsentlig højere eller lavere end den indkomst, som du har søgt med, vil dit økonomiske fripladstilskud blive reguleret. Det kan fx være ved specielle skattetekniske fradrag eller ved et større overskud eller mindre underskud.
Når du modtager økonomisk fripladstilskud som selvstændig, skal du være opmærksom på, at du forpligter dig til at indlevere skatteregnskab til brug for den årlige efterregulering af økonomisk fripladstilskud.
Hvis du ikke indsender skatteregnskabet rettidigt, betragtes det som manglende medvirken til behandling af sagen. Konsekvensen kan, jf. Retssikkerhedslovens § 12, være:
- At vi ikke kan vurdere de økonomiske betingelser og opgøre dit økonomiske regnskab
- At vi derfor vil vurdere, at der er grundlag for at opkræve tilbagebetaling af den fulde økonomiske friplads i det pågældende år, da vi ikke kan opgøre din indtægt på grund af din manglende medvirken
- At det vil få betydning for din fremtidige modtagelse af økonomisk fripladstilskud
Hvis du har et barn med betydelig og varig nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne, som er optaget i et dagtilbud af behandlingsmæssige årsager, kan der være mulighed for at få et ekstra tilskud, så din betaling for dagtilbudspladsen nedsættes. Det kaldes et behandlingsmæssigt fripladstilskud.
Det er kommunen, der vurderer, om barnet er berettiget til et behandlingsmæssigt fripladstilskud.
Kommunen kan også give et økonomisk tilskud, når et dagtilbud er særligt påkrævet af sociale eller pædagogiske årsager, og jeres økonomi står i vejen for barnets optagelse eller forbliven i et dagtilbud. Det kaldes et socialpædagogisk fripladstilskud. Det er kommunen, der vurderer, om der er grundlag for at give et socialpædagogiske fripladstilskud.
Økonomisk fripladstilskud beregnes før et eventuelt behandlingsmæssigt fripladstilskud, socialpædagogisk fripladstilskud eller søskendetilskud.
Hvornår kan jeg få behandlingsmæssigt fripladstilskud?
Du kan få 50% behandlingsmæssigt fripladstilskud til dit barn, når barnet er godkendt til:
- Specialplads
- Specialtilbud (Galaksen eller Bøgen)
- Fritidsdel i specialskole til og med 3. klassetrin
Hvornår kan jeg få socialpædagogisk fripladstilskud?
Du kan få socialpædagogisk fripladstilskud til dit barn, hvis vi vurderer, at dit barn af sociale eller pædagogiske grunde har et særligt behov for at komme i dagtilbud og din families økonomi gør det vanskeligt at betale for dit barns plads i dagtilbuddet.
Begge betingelser skal være opfyldt, og vi vurderer altid konkret og individuelt din familie og dit barns situation.
Du skal først søge om økonomisk fripladstilskud. Dernæst kan du søge om socialpædagogisk fripladstilskud. Du ansøger ved at udfylde dette skema.
På nedenstående link finder du et skema som dit barns fagperson skal udfylde, og som skal vedhæftes din ansøgning.
Du skal logge dig ind med dit MitID for at kunne ansøge.
Bemærk at dit socialpædagogiske fripladstilskud skal genvurderes en gang om året.
Vi giver tilskud til, at du kan passe dit eget barn. Der er nogle kriterier du skal opfylde, og du skal ansøge om det.
Du kan ansøge om at få tilskud til at passe dit eget barn her. (link åbner i et nyt vindue)
Hvad skal jeg være opmærksom på i forbindelse med pasning af eget barn?
Du skal være opmærksom, at:
- Muligheden omfatter alle børn i alderen 0-6 år
- Tilskuddet sættes til 85 % af den billigste nettoudgift til et tilsvarende dagtilbud til samme aldersgruppe i Skanderborg Kommune
- Tilskuddet gives i minimum 6 måneder og maksimalt op til 1 år for at sikre kontinuitet for det enkelte barn og af hensyn til de administrative og økonomiske omkostninger
- Det er muligt at forlænge tilskudsperioden ved at genansøge så længe den samlede periode ikke overstiger 1 år
- Der altid søges med tilskud fra den 1. i en måned. Der kan forventes en behandlingstid på op til 1 måned. Det vil sige, hvis man eksempelvis ansøger midt i februar, kan man forvente tilskud fra 1. april. Udmeldelse fra eventuelle nuværende pasningstilskud skal ske med gældende opsigelsesvarsel
- Den samlede tilskudsperiode pr. barn kan deles i to, dog kan der maksimalt udbetales 3 tre tilskud til samme husstand, og tilskuddet kan maksimalt udgøre det der svarer til højeste dagpengesats.
- Tilskuddet er skattepligtigt og beskattes som A-indkomst
- Den forælder, der ansøger om tilskud til pasning af eget barn, kan ikke samtidig modtage offentlig overførselsindkomst eller har en arbejdsindtægt. Dog må man gerne afvikle ferie med feriepenge i tilskudsperioden
- Den forælder, der ansøger om tilskud til pasning af eget barn skal have haft ophold i Danmark i 7 af de seneste 8 år
- Ordningen er bindende de første 6 måneder. Der er generelt et opsigelsesvarsel på 3 måneder
- Anvisning af plads i dagtilbud efter endt tilskudsperiode sker efter de generelle pladsanvisningsregler. Det kan derfor ikke sikres, at man kan få plads i samme dagpleje eller børnehus, som du eventuelt tidligere har haft
- Forældre kan opsige tilskud til pasning af eget barn med 3 måneders varsel (dog med den generelle minimumsperiode på 6 måneder)
- Behovet for ordningen genvurderes årligt
Hvad kan jeg få i tilskud til at passe mit eget barn?
Taksten for pasning af eget barn kan ses under "Priser og betaling" (link åbner i et nyt vindue).
Hvad kan jeg ikke få tilskud til?
- Til at man gensidigt passer hinandens børn.
- Pasning af samme barn, hvis du får barselsdagpenge eller orlovsydelse til pasning af samme barn.
- Hvis pladsen er støttet af offentlige midler. Det gælder dog ikke ophold i legestuer.
- Hvis barnet er i et kommunalt pasningstilbud.
Hvornår ophører mit tilskud til pasning af eget barn?
- Når pasningsaftalen ophører
- Fra den dato barnet begynder i et andet pasningstilbud
- Når barnet begynder i børnehaveklasse, og senest den måned barnet fylder 6 år
- Hvis du ikke følger den indgående aftale
Hvis du har et pasningsbehov uden for dagtilbuddenes almindelige åbningstid, har du mulighed for at vælge et kombinationstilbud til dit barn. Kombinationstilbuddet består af en deltidsplads i et kommunalt dagtilbud kombineret med et tilskud fra kommunen til fleksibel pasning. Du skal bruge tilskuddet til at ansætte en fleksibel børnepasser til at passe dit barn f.eks. om aftenen, natten eller i weekenderne derhjemme i trygge rammer, mens du er på arbejde.
Du kan kombinere tilbuddet med en plads i et kommunalt eller privat dagtilbud.
Kombinationstilbuddet kan samlet set ikke overstige, hvad der tidsmæssigt svarer til en fuldtidsplads i et alderssvarende dagtilbud i kommunen.
Reglerne for at bruge et kombinationstilbud er de samme som ved en privat pasningsordning. Men ved kombinationstilbuddet er der desuden nogle betingelser, som du skal opfylde.
Hvordan kan jeg få et kombinationstilbud?
Du kan komme i betragtning til et kombinationstilbud, hvis du:
- Kan dokumentere et arbejdsbetinget behov for pasning uden for dagtilbuddets almindelige åbningstid (gælder for begge forældre). Dokumentationen skal ske i form af en vagtplan (fra begge forældre).
- Har behov for fleksibel pasning i gennemsnit svarer til minimum 10 timer om ugen.
- Kan dokumentere, at din fleksible børnepasser har tilstrækkelige danskkundskaber til at understøtte barnets dansksproglige udvikling. Dokumentationen skal ske i form af bevis for gennemførelse af 9. klasses-prøven i dansk med mindst karakteren 2, bestået prøve i Dansk 2 eller et tilsvarende niveau.
Hvor kan jeg få mere information om kombinationstilbud?
Du kan skrive til Dagplejen, hvis du har brug for mere information om kombinationstilbud (link åbner i et nyt vindue).
Hvor kan jeg søge om kombinationstilbud?
Du søger om kombinationstilbud via dette ansøgningsskema.
Hvad kan jeg få i tilskud til den kombinationstilbud?
Nedenfor kan du se taksterne for 2020.
Kontakt Dagplejen for specifik behandling og beregning af dit kombinationstilbud.
Dagplejen
- Ugentlig åbningstid: 48 timer
- Takst i 11 måneder: 3.006 kr.
- Takst pr. time: 13,25 kr.
Vuggestue
- Ugentlig åbningstid: 52 timer
- Takst i 11 måneder: 3.275 kr.
- Takst pr. time: 13,32 kr.
Børnehave
- Ugentlig åbningstid: 52 timer
- Takst i 11 måneder: 1.792 kr.
- Takst pr. time: 7,29 kr.
Hvornår kan jeg få tilskud til privat pasningsordning?
Du kan få tilskud:
- Hvis du og barnet bor i Skanderborg Kommune
- Fra barnet er 26 uger og til skolestart
- Hvis barnet har ret til et kommunalt pasningstilbud
Hvordan beregnes tilskuddet til privat pasningsordning?
Tilskuddet udregnes efter den løn eller det vederlag, som du aftaler med den private pasningsordning. Skanderborg Kommune betaler 75 pct. af de dokumenterede udgifter til privat pasning, og du skal som forælder dække minimum 25 pct. af de dokumenterede udgifter.
Det kommunale tilskud kan højst udgøre 75 pct. af udgiften til pasning af børn inden for en bestemt aldersgruppe:
- For børn i alderen 26 uger til og med 2 år er det maksimale pasningstilskud 75 pct. af den kommunale nettoudgift til en dagplejeplads.
- For børn i alderen fra 3 år til skolestart er det maksimale pasningstilskud 75 pct. af den kommunale nettoudgift til en børnehaveplads.
- For at opnå maksimalt tilskud skal pasningsbehovet være på mindst 37 timer om ugen, ellers reduceres tilskuddet forholdsmæssigt.
- Der ydes søskenderabat efter gældende regler, hvis du har mere end et barn i kommunalt dagtilbud eller privat pasning.
- Der ydes ikke økonomisk eller pædagogisk friplads.
Hvornår udbetales tilskuddet?
Hvis aftalen mellem forældre og børnepasser godkendes, kan du få tilskud til privat børnepasning fra den dato, børnepasningen starter. Det tager typisk en måned at behandle ansøgningen, så hvis du vil have tilskuddet på kontoen fra starten, skal ansøgningen være indsendt senest en måned før start.
Vær opmærksom på at:
- Tilskuddet udbetales månedligt forud og indsættes som hovedregel på moderens NemKonto.
- Du skal ikke betale skat af tilskuddet, men børnepasseren skal betale skat af den betaling, I har aftalt.
- Hvis der sker ændringer i startdato, stopdato, pris og antal timer, skal du indsende en ny ansøgning via den digitale pladsanvisning. Ændringerne skal godkendes, før de kan træde i kraft.
- Holder du eller børnepasseren ferie, er den månedlige betaling afhængig af den aftale, du har indgået med børnepasseren.
- Uberettiget udbetalt tilskud skal betales tilbage til Skanderborg Kommune.
Hvilke private pasningsordninger findes der?
Du kan se listen med private pasningsordninger her (link åbner i et nyt vindue).
Hvordan søger jeg om tilskud til privat pasningsordning?
Du kan ansøge om privat pasningsordning her (link åbner i et nyt vindue).
Hvordan opretter jeg en privat pasningsordning?
Du kan ansøge om at oprette en privat pasningsordning her (link åbner i et nyt vindue). Du skal være opmærksom på gældende lokalplaner for etablering af privat pasningsordning.