- Er du bekymret for om dit barn, din kammerat eller en elev mistrives og er på vej ud i et problematisk forbrug af rusmidler eller kriminalitet?
- Eller er du selv på vej?
Hos SSP og Forebyggelse er du altid velkommen til at henvende dig, uanset om du er ung, forælder, pårørende eller fagprofessionel. Du kan kontakte os med spørgsmål, bekymringer eller ønsker om hjælp til børn og unge – også anonymt.
Vores SSP-konsulenter har mange samtaler om alt fra helt almindelige teenageproblematikker til mere specifikke rusmiddel- eller kriminalitetsrelaterede problemer. Vores udgangspunkt er altid, at jo tidligere, der sættes ind med hjælp, jo større sandsynlighed er der for at bremse en bekymrende udvikling.
Derfor er vi altid til rådighed for at tilbyde råd og vejledning, eller hjælp til at identificere den rigtige indsats. Vi vurderer i hver enkelt situation - sammen med dig - om det er nok med en telefonsamtale (eller flere), eller om det vil være en god idé at mødes og planlægge et forløb.
Hvordan kommer jeg i kontakt med SSP?
Vi er tre SSP-konsulenter, som arbejder distriktsinddelt. Du kan derfor altid ringe til din lokale SSP-konsulent og få råd og vejledning.
SSP-konsulenterne har fleksible arbejdstider, og hvis opkaldet ikke besvares, bedes du lægge en besked på telefonsvareren eller sende en sms, og så vil SSP-konsulenten ringe tilbage hurtigst muligt.
- Område Skanderborg, Stilling og Virring - SSP-konsulent Bo Østergaard. Tlf. 2047 5288
- Område Hørning, Herskind, Stjær, Galten og Skovby - SSP-konsulent Marlene Skousbøll Bendix. Tlf. 2031 5268
- Område Ry og Låsby - SSP-konsulent Benny Husted. Tlf. 2325 8547
- Afdelingsleder SSP & Forebyggelse Niels Staghøj. Tlf. 6136 1606
Hvad er SSP?
SSP er et samarbejde mellem Skole, Socialforvaltning og Politi, og har til formål at skabe gode, trygge og udviklende vilkår for alle børn og unge for derved at motivere dem til at fravælge risikoadfærd – herunder kriminalitet og misbrug.
Hvordan arbejder SSP?
SSP-samarbejdet arbejder for at opbygge, anvende og vedligeholde lokale netværk, der har kriminalpræventiv indvirkning på børns og unges dagligdag. Formålet med samarbejdet er at skabe gode opvækstvilkår for børn og unge og sikre, at der i god tid gribes ind, hvis der i et område i kommunen findes truede grupper af børn og unge.
Den kriminalpræventive indsats
Den kriminalpræventive indsats retter sig mod tre niveauer:
- Den generelle og forebyggende indsats for unge mellem 6 og 25 år, som hovedsageligt består af undervisning og oplysning af unge, forældre og fagpersoner.
- Den specifikke og gruppeorienterede indsats for udsatte eller belastede unge med symptomer på begyndende udfordringer vedrørende rusmidler eller kriminalitet. Indsatserne består oftest af tværgående projekter forankret i SSP samarbejdet.
- Den individuelle indsats for unge, der har begået kriminalitet og/eller er ude i et problematisk forbrug for rusmidler. Indsatserne er ofte et individuelt kort forløb, som består af eksempelvis samtaler, rådgivning eller koordinering af handlingsplaner.