Byrådets beslutning
Skanderborg Byråd vedtog den 29. november 2023 at fremlægge ovennævnte planforslag i offentlig høring i 6 uger.
Byrådet vedtog samtidig kommuneplantillæg 21-03.
Se den politiske behandling fra Byrådets møde
Høringen
Høringsperioden løber fra den 1. december 2023 til den 19. januar 2024. Planforslaget kan i høringsperioden ses her på Skanderborg Kommunes hjemmeside.
Du kan sende dit høringssvar her:
eller på brev til Plan, Teknik og Miljø, Skanderborg Fælled 1, 8660 Skanderborg.
Høringssvaret skal være Skanderborg Kommune i hænde senest den 19. januar 2024.
Du skal være opmærksom på, at alle høringssvar herunder navn og adresse, fremgår af de offentligt tilgængelige dagsordner for udvalgs- og byrådsmøderne.
Beskyttede navne og adresser offentliggøres ikke.
Hvad sker der efter høringen?
Når høringsperioden er udløbet, behandler vi alle indkomne høringssvar, og du vil efterfølgende blive orienteret om den afgørelse Byrådet træffer.
Forslag til Lokalplan nr. 1197 - Munkegården, Adelgade 47-59 i Skanderborg og vedtagelse af kommuneplantillæg 21-03
Lokalplanområdet
Lokalplanområdet omfatter matr.nr. 34, 35a, 36, 37, 38a, 39 og 40 Skanderborg Bygrunde, og udgør et samlet areal på ca. 3.925 m². Ejendommene er beliggende på adresserne Adelgade 47-59, Skanderborg.
Lidt historik
I 2021 var et første forslag til Lokalplan 1162-Munkegården i høring ledsaget af kommuneplantillæg 21-03.
Alle havde mulighed for at afgive høringssvar, og der indkom ingen indsigelser mod kommuneplantillæg 21-03. Kommuneplantillæg 21-03 er derfor vedtaget uden ændringer i forhold til det forslag, som har været i høring.
Daværende lokalplanforslag 1162 blev henlagt, da der ikke kunne opnås aftale mellem udvikler og en ejer. Der foreligger nu en aftale mellem parterne. Da lokalplanområdet siden er udvidet, er der udarbejdet nyt forslag til Lokalplan nr. 1197.
Forslag til Lokalplan nr. 1197 er i overensstemmelse med kommuneplanen med den endelige vedtagelse af Tillæg nr. 21-03.
Formål med Lokalplanforslag nr. 1197
Planlægning skal muliggøre etageboligbebyggelse i form af facadebebyggelse langs Adelgade i op til 4½ etage foruden kælder.
Bilparkering skal ske på terræn og bebyggelsen skal indrettes med publikumsorienteret erhverv i stueplan mod Adelgade.
Derudover sikrer planlægningen, at den eksisterende offentligt tilgængelig stiforbindelse mellem Adelgade og Gasværksvej opretholdes. Langs stien udlægges et semi-offentligt opholdsareal, med placering i sammenhæng med den nye bebyggelses grønne friarealer.
Planen spiller dermed ind i visionerne for Skanderborg midtby, hvor der er fokus på grønnere byrum og gode forbindelser på tværs af byen.
Konkret påtænker udvikler i første omgang alene at opføre bebyggelse over matr.nr. 36, det vil sige den grund, hvorpå ”Munkekroen” tidligere lå.Figur 1: Oversigtskort. Rød markering angiver lokalplanområdet
Du kan se planforslaget her:
Lokalplan nr. 1197 - Munkegården, Adelgade 47-59 i Skanderborg
Er du fritaget for e-Boks, men ønsker planforslaget tilsendt, kan du kontakte os på telefon 87947171 eller 8794 7371.
Lokalplanforslagets retsvirkninger
Ifølge Planloven gælder det, at ejendomme der er omfattet af et lokalplanforslag, ikke inden forslaget er endeligt vedtaget af Byrådet, må udnyttes og ændres på en måde, der kan foregribe indholdet af den endelige plan. Den eksisterende lovlige anvendelse af ejendommen kan fortsætte som hidtil.
Kommuneplantillæggets retsvirkninger
Ifølge Lov om Planlægning kan Byrådet inden for byzone modsætte sig udstykning og bebyggelse, som er i strid med kommuneplanens rækkefølgebestemmelser. Forbud kan ikke nedlægges, når det pågældende område er omfattet af en detaljeret byplanvedtægt eller lokalplan, der er tilvejebragt før kommuneplanen.
Inden for byzoner og sommerhusområder kan Byrådet modsætte sig opførelse af bebyggelse eller ændret anvendelse af bebyggelse eller ubebyggede arealer, når bebyggelsen eller anvendelsen er i strid med bestemmelserne i kommuneplanens rammedel. Forbud kan dog ikke nedlægges, når det pågældende område i kommuneplanen er omfattet af en lokalplan eller byplanvedtægt.
Du kan klage over vedtagelsen af Kommuneplantillæg 21-03
Klagefristen udløber den 5. januar 2024.
Miljøscreening
Der er efter Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) gennemført en screening for miljøvurdering af forslag til Lokalplan nr. 1197.
Screeningsresultatet indgår som bilag til lokalplanforslaget, og det har ikke givet anledning til, at der skal udarbejdes en miljøvurdering af planforslaget.
Du kan klage over afgørelsen om ikke at udarbejde en miljøvurdering
Klagefristen udløber den 5. januar 2024.