I vores haver og på grønne fællesarelaer kan vi lagre CO2 i træer og buske. Vi kan spare unødige ture til genbrugspladsen ved at lade haveaffaldet blive i haven. Og som en ekstra bonus kan vi hjælpe biodiversiteten bedre på vej ved at lade det grønne gro lidt vildere.
I denne video får du på tre minutter fem gode råd til, hvordan du kommer godt i gang med din egen klimahave. De gode råd kan også bruges på fællesarealer i grundejer- eller boligforeninger. Hvis du har lyst, kan du finde mere inspiration til klimahaver herunder.
Det kan du gøre
Hvad gør kommunen?
I foråret 2021 gav Skanderborg Kommune gratis konsulenthjælp til 20 andels- og grundejerforeninger i kommunen, der gerne vil gøre noget godt for klima og biodiversitet på deres fællesarealer. Du kan se en video fra et af konsulentbesøgene hos en grundejerforening i Vrold her.
Sammen med Renosyd og Odder Kommune begyndte Skanderborg Kommune i 2022 at invitere borgere til at bygge kvashegn i forbindelse med kommunernes folkeskoler. Læs mere om projektet og find dit nærmeste kvashegn på Renosyds hjemmeside.
Har du en god idé?
Hvis du har gode ideer eller eksempler, som andre kan lære af, vil vi meget gerne høre fra dig. Send os dit tip på groenomstilling@skanderborg.dk.
Du er også meget velkommen til at fortsætte snakken om klimahaver i fællesskabet "Grøn Skanderborg" på Facebook.