Skanderborg Byråd vedtog den 25. september 2024 at fremlægge ovennævnte planforslag i offentlig høring i 4 uger.
Høringsperioden løber fra den 30. september 2024 til den 28. oktober 2024.
Planforslagene kan i høringsperioden ses her på Skanderborg Kommunes hjemmeside.
I den grønne boks ovenfor til højre kan du sende dit ONLINE høringssvar. Du kan også sende det pr. brev til Plan, Teknik og Miljø, Skanderborg Fælled 1, 8660 Skanderborg.
Høringssvaret skal være Skanderborg Kommune i hænde senest den 28. oktober 2024.
Når høringsperioden er udløbet, behandler vi alle indkomne høringssvar, og du vil efterfølgende blive orienteret om den afgørelse Byrådet træffer.
Forslag til Lokalplan nr. 1210 - Skimminghøj
Lokalplanen omfatter et område på ca. 9600 m² i Ry umiddelbart vest for lystbådehavnen ved Siimtoften og i direkte forbindelse med Lillesø.
Lokalplanen giver mulighed for at der kan opføres et bådhus til museumsskibet Gl. Turisten samt en generel fornyelse af de rekreative arealer og faciliteter knyttet til kanoteltpladsen på Skimminghøj.
Lokalplanen er udarbejdet på baggrund en anmodning fra Anlæg og Ejendomme om igangsætning af planlægning for bådhus til museumsskibet Gl. Turisten samt planlægning, som giver mulighed for en generel fornyelse af de rekreative arealer og faciliteter knyttet til kanoteltpladsen på Skimminghøj ved Ry.
Forslag til Kommuneplantillæg nr. 21-35
Området er omfattet af Kommuneplanramme 50.R.01 - Havnen og Skimminghøj, der udlægger området til rekreative formål. Den eksisterende kommuneplanramme giver ikke mulighed for bebyggelse i en højde af 10.5 meter. Derfor udskilles et nyt rammeområde som giver mulighed for den nødvendige byggehøjde. Ændringen gælder for en lille del af Skimminghøj.
Lokalplanforslagets retsvirkninger
Ifølge Planloven gælder det, at ejendomme der er omfattet af et lokalplanforslag, ikke inden forslaget er endeligt vedtaget af Byrådet, må udnyttes og ændres på en måde, der kan foregribe indholdet af den endelige plan. Den eksisterende lovlige anvendelse af ejendommen kan fortsætte som hidtil.
Kommuneplantillæggets retsvirkninger
Ifølge Lov om Planlægning kan Byrådet inden for byzone modsætte sig udstykning og bebyggelse, som er i strid med kommuneplanens rækkefølgebestemmelser. Forbud kan ikke nedlægges, når det pågældende område er omfattet af en detaljeret byplanvedtægt eller lokalplan, der er tilvejebragt før kommuneplanen.
Inden for byzoner og sommerhusområder kan Byrådet modsætte sig opførelse af bebyggelse eller ændret anvendelse af bebyggelse eller ubebyggede arealer, når bebyggelsen eller anvendelsen er i strid med bestemmelserne i kommuneplanens rammedel. Forbud kan dog ikke nedlægges, når det pågældende område i kommuneplanen er omfattet af en lokalplan eller byplanvedtægt.
Miljøscreening
Der er i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) gennemført en screening for miljøvurdering af forslag til Lokalplan nr. 1210 og forslag til kommuneplantillæg nr. 21-35
Undervejs i projektperioden er der foretaget en række justeringer af projektet for at undgå miljømæssige påvirkninger. Lokalplanområdet ligger ud til store naturområder, og det har i særlig grad været hensynet til naturen, som har været årsag til justeringerne.
Screeningsresultatet indgår som bilag til lokalplanforslaget, og det har ikke givet anledning til, at der skal udarbejdes en miljøvurdering af planforslagene.
Du kan klage over afgørelsen om ikke at udarbejde miljøvurdering
Klagefrist: 28. oktober 2024