Hvem kan klage?
Afgørelsen kan, for så vidt angår de retlige forhold, påklages til Miljø- og Fødevareklagenævnet (miljøvurderingsloven § 49) af:
- Miljø- og Fødevareministeren (Miljøstyrelsen)
- enhver med retlig interesse i sagens udfald.
- landsdækkende foreninger og organisationer, der som formål har beskyttelsen af natur og miljø eller varetagelsen af væsentlige brugerinteresser inden for arealanvendelsen og har vedtægter eller love, som dokumenterer deres formål, og som repræsenterer mindst 100 medlemmer.
Hvordan klager du?
Du skal klage via klageportalen - se link herover. Log på med MitID.
Miljø- og Fødevareklagenævnet skal som udgangspunkt afvise en klage, der kommer uden om Klageportalen, hvis der ikke er særlige grunde til det.
Fritagelse fra Klageportalen
Hvis du ønsker at blive fritaget for at bruge Klageportalen, skal du sende en begrundet anmodning til Nævnet, som træffer afgørelse om, hvorvidt din anmodning kan imødekommes.
Læs om fritagelse fra Klageportalen her
Klagefrist
En klage er indgivet, når den er tilgængelig for Skanderborg Kommune via klageportalen.
Klagefristen udløber 4 uger efter at afgørelsen er offentliggjort. Hvis klagefristen udløber på en lørdag eller helligdag, forlænges klagefristen til den følgende hverdag.
En klage har ikke opsættende virkning, med mindre Miljø- og Fødevareklagenævnet bestemmer det.
Hvad koster det at klage?
Der opkræves klagegebyr i forbindelse med en klage. Klagegebyrets størrelse og vilkår for eventuel tilbagebetaling fremgår af nævnets hjemmeside.
Du betaler gebyret med betalingskort i Klageportalen.
Søgsmål
Hvis afgørelsen skal indbringes for domstolene, skal det ske inden 6 måneder fra offentliggørelsen (miljøbeskyttelseslovens § 101).
Afgørelsen kan efter omstændighederne også indbringes for Folketingets Ombudsmand. Vær opmærksom på, at du ikke har krav på at få behandlet din klage ved ombudsmanden.