Hvordan klager du?
Du kan klage over denne afgørelse til Miljø- og Fødevareklagenævnet.
Klageberettigede efter naturbeskyttelsesloven er:
- Ansøgeren,
- Ejeren af den pågældende ejendom,
- Offentlige myndigheder,
- En berørt nationalparkfond oprettet efter lov om nationalparker,
- Lokale foreninger og organisationer, som har væsentlig interesse i afgørelsen
- Landsdækkende foreninger og organisationer, som har beskyttelse af natur og miljø eller rekreative interesser som formål
Klageberettigede efter planloven er:
- Ansøgeren,
- Ejeren af den pågældende ejendom,
- Enhver med retlig interesse i sagens udfald kan klage over afgørelser efter planlovens § 35.
- Landsdækkende foreninger og organisationer, der som hovedformål har beskyttelse af natur og miljø eller varetagelse af væsentlige brugerinteresser inden for arealanvendelsen.
Du klager via klageportalen, med Mit-ID. En klage er indgivet, når den er tilgængelig for Skanderborg Kommune via klageportalen.
Fritagelse fra Klageportalen
Klagenævnet afviser din klage, hvis du sender den uden om Klageportalen, medmindre du forinden er blevet fritaget for brug af Klageportalen. Hvis du ønsker at blive fritaget for at bruge Klageportalen, skal du sende en begrundet anmodning til os. Vi videresender herefter din anmodning til nævnet, som træffer afgørelse om, hvorvidt du kan fritages.
Se betingelserne for at blive fritaget fra klageportalen
Klagefrist
Du skal oprette klagen i klageportalen, inden der er gået 4 uger, fra vi har truffet afgørelsen. Hvis afgørelsen offentliggøres på vores hjemmeside, regnes klagefristen fra den dag. Hvis klagefristen udløber på en lørdag eller helligdag, herunder søndag, forlænges klagefristen til den følgende hverdag.
Hvad koster det at klage?
Der opkræves klagegebyr i forbindelse med en klage. Klagegebyrets størrelse og vilkår for eventuel tilbagebetaling fremgår af nævnets hjemmeside.
Hvad sker der, når du klager?
I Klageportalen sendes din klage automatisk først til Skanderborg Kommune.
Hvis vi fastholder afgørelsen, sender vi klagen videre til behandling i nævnet via Klageportalen. Du får besked, når vi sender den videre.
Miljø- og Fødevareklagenævntet afviser din klage, hvis du sender den uden om klageportalen, medmindre du forinden er blevet fritaget for brug af klageportalen. Hvis du ønsker at blive fritaget for at bruge klageportalen, skal du sende en begrundet anmodning til det pågældende klagenævn. Nævnet vil herefter afgøre, om du kan blive fritaget.
Behandling ved domstolene
Hvis du vil have afgørelsen behandlet af en domstol, skal du igangsætte dette, inden der er gået 6 måneder efter, at afgørelsen er offentligt bekendtgjort.