Med afgørelsen om revurdering er den eksisterende miljøgodkendelse fortsat gældende, for så vidt angår de dele af den, som ikke ændres via påbuddene i revurderingsafgørelsen.
Lovgrundlag
Afgørelsen er truffet efter § 39, jævnfør § 41 i Bekendtgørelse af lov om husdyrbrug og anvendelse af gødning (Husdyrbrugloven).
Du kan klage over afgørelsen
Der kan efter kapitel 7 i Husdyrgodkendelsesloven klages over kommunens afgørelse.
Klagefristen udløber fire uger efter offentliggørelsen - det vil sige senest den. 1. juli 2021.
En eventuel klage har opsættende virkning ifølge husdyrbruglovens § 80, dvs. de nye vilkår er ikke gældende, før klagen er færdigbehandlet, med mindre Miljø- og Fødevareklagenævnet bestemmer andet.
Hvem kan klage?
- Adressaten for afgørelsen
- miljøministeren
- enhver, der må antages at have en individuel, væsentlig interesse i sagens udfald.
Der kan desuden klages af visse organisationer, som angivet i §§ 85-87 i Husdyrgodkendelsesloven.
Hvad kan du klage over?
Der kan klages over de nye vilkår (benævnt B), men ikke over indholdet af de gamle vilkår, som videreføres (benævnt A). Der kan desuden klages over beslutningen om bibeholdelse eller bortfald af de eksisterende vilkår.
Hvordan klager du?
Du klager via Klageportalen. Du skal logge på ligesom du plejer, typisk med Nem-ID. Klagen sendes gennem Klageportalen til den myndighed, der har truffet afgørelsen.
Miljø- og Fødevareklagenævnet skal som udgangspunkt afvise en klage, der kommer uden om Klageportalen, hvis der ikke er særlige grunde til det. Hvis du ønsker at blive fritaget for at bruge Klageportalen, skal du sende en begrundet anmodning til den myndighed, der har truffet afgørelse i sagen. Myndigheden videresender herefter anmodningen til Miljø- og Fødevareklagenævnet, som træffer afgørelse om, hvorvidt din anmodning kan imødekommes.
En klage er indgivet, når den er tilgængelig for myndigheden i Klageportalen.
Hvis der indkommer en klage, og Skanderborg Kommune ønsker at fastholde sin afgørelse om godkendelse, skal kommunen senest 3 uger efter klagefristens udløb sende klagen til Miljø- og Fødevareklagenævnet ledsaget af sagens akter samt en udtalelse fra kommunen med bemærkninger til sagen og de anførte klagepunkter.
Samtidig med at klagen sendes videre, sender kommunen kopi af sin udtalelse til de i klagesagen involverede med en frist for at afgive bemærkninger til Miljø- og Fødevareklagenævnet på 3 uger fra modtagelsen.
Når du klager, skal du betale et gebyr. Du betaler gebyret med betalingskort i Klageportalen.
Domstolsbehandling
Ifølge § 90 i Husdyrgodkendelsesloven kan afgørelsen desuden prøves ved domstolene. Et eventuelt sagsanlæg skal anlægges inden seks måneder efter, at afgørelsen er offentliggjort.