I de seneste fire år har det tekniske personale, der arbejder i landsbyen Sølund, kørt i ombyggede golfvogne, når der er brug for deres hjælp. I dag er der stor tilfredshed med vognene, men sagen var lidt en anden, da ideen først blev præsenteret.
Når der er brug for en håndværker hos en af borgerne på bostedet Sølund, kommer hjælpen kørende i en golfvogn. Førhen brugte det tekniske personale gamle varevogne og Berlingo’er til at fragte deres udstyr. Men for fire år siden blev diesel- og benzinbilerne udskiftet med de eldrevne køretøjer som et led i grøn omstilling af deres transport.
Teknisk leder for Sølund, Birthe Knudsen, stod bag ideen om golfvogne som et grønt alternativ til bilerne. Men der var ikke udelt begejstring blandt personalet, da initiativet blev præsenteret.
- Nej, der var lidt brok til at begynde med. Personalet var for eksempel bekymrede for, at det ville være alt for koldt, fordi vognen er åben, og at det ville være for bøvlet at transportere udstyret på golfvognene, husker Birthe Knudsen.
Men skepsissen forsvandt hurtigt, da golfvognene kom i brug. Der blev købt i alt tre vogne; to til håndværkerne og deres udstyr og én til hele afdelingen.
- Det var meningen, at håndværkerne kun skulle have haft to af vognene. Men de blev så glade for dem, at den tredje til hele afdelingens mandskab også blev inddraget til dem, fortæller Birthe Knudsen med et grin.
Vognene, hvis oprindelige formål er at fragte golfspillere rundt på golfbanen, er i Sølunds udgave blevet udstyret med større hjul og hjemmelavede trækasser til værktøj og lignende.
Birthe Knudsen håber på, at de gode erfaringer med ombyggede golfvogne kan være en inspiration for andre, som står i samme situation. For Sølunds håndværkere er de eldrevne køretøjer i hvert fald kommet for at blive.
151,5 gram
Så meget CO2 udleder en Citroën Berlingo gennemsnitligt pr. kørt km.