Bæredygtighed er en central del af Skanderborg Bryghus’ markedsføring og fremtidsvision. Det økologiske bryghus har med en cirkulær tilgang til energi formået både at spare penge og udlede mindre CO2.
Hos Skanderborg Bryghus tror de på, at omtanke for klima og miljø er vigtigt for kloden, men også for fremtidens forretning. Derfor er det en central del af bryghusets profil, at de er et bæredygtigt bryghus. Det er de blandt andet ved at fokusere på at genanvende energi, så den bliver udnyttet så meget som muligt.
Når øllet som en del af bryggeprocessen skal varmes op, bruger bryghuset overskudsvarme fra Renosyd. Inden gæring skal øllet køles ned igen, og den varme der kommer ud af det, bliver sendt videre til Skanderborg-Hørning Fjernvarme på den anden side af vejen. På den måde sørger de for, at den varme, der ellers var blevet lukket ud i den blå luft, bliver udnyttet. Alternativt havde de investeret i en anden energikilde med et væsentligt højere CO2-aftryk.
Når øllet er færdigbrygget, er der et overskudsprodukt kaldet mask tilbage, og heller ikke det går til spilde. Masken bliver nemlig hentet af Hededanmark og brugt som økologisk kvægfoder, da det stadig er rigt på både fibre og protein. Skanderborg Bryghus’ grønne profil og fokus på bæredygtighed spiller også en central rolle i markedsføring og opdyrkning af nye samarbejder. Mange mikrobryggerier uden egne bryggefaciliteter lægger vægt på netop bæredygtighed i produktionen og vælger derfor at leje sig ind på Skanderborg Bryghus’ moderne bryggefaciliteter.
115
Så mange nye boliger kan man opvarme årligt af den overskudsvarme, som Skanderborg Bryghus har genbrugt fra Renosyd.