Høringssvar
Send dit ONLINE høringssvar på linket ovenfor til højre i den grønne boks. Du kan også sende det pr. brev til Plan, Teknik og Miljø, Skanderborg Fælled 1, 8660 Skanderborg.
Høringssvaret skal være Skanderborg Kommune i hænde senest den 28. juli 2021.
Du skal være opmærksom på, at alle høringssvar inklusive navn og adresse, fremgår af de offentligt tilgængelige dagsordner for udvalgs- og byrådsmøderne. Beskyttede navne og adresser offentliggøres ikke.
Når høringsperioden er udløbet, behandler vi alle indkomne høringssvar, og du vil efterfølgende blive orienteret om den afgørelse Byrådet træffer.
Høringsperioden løber fra den 12. maj 2021 til den 28. juli 2021.
Læs mere i den digitale kommuneplan og på høringssiden
Vi har samlet en oversigt over det, du har brug for at vide, hvis du ønsker at deltage i debatten om Kommuneplan 21. Oversigten findes i den digitale kommuneplan.
Den kan du finde linket til i bunden af siden.
Der kan du også finde et link, der giver dig relevant information om Byrådets behandling af forslag til Kommuneplan 21 og læse, hvordan du sender høringssvar til planen.
Der er også en liste over planlagte aktiviteter og information om, hvordan du tilmelder dig.
Borgermøde og byvandringer
Der har i løbet af juni måned været afholdt online borgermøde og byvandringer i kommunens 4 største byer Skanderborg, Galten-Skovby, Hørning og Ry.
Miljøscreening
Der er efter Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) gennemført en screening for miljøvurdering af forslag til Kommuneplan 21.
Screeningsresultatet indgår som bilag til kommuneplanforslaget, og det har ikke givet anledning til, at der skal udarbejdes en miljøvurdering af planforslaget.
Du kan klage over afgørelse om ikke at udarbejde miljøvurdering
Byrådets afgørelse om, at der ikke skal udarbejdes en miljøvurdering af forslag til Kommuneplan 21 kan påklages til Planklagenævnet.
Hvad kan du klage over?
Der kan klages over retlige spørgsmål, som f.eks. overholdelse af procedureregler, at der ikke er udarbejdet miljøvurdering mv.
Hvordan klager du?
Du skal sende din klage via Klageportalen
Planklagenævnet skal som udgangspunkt afvise en klage, der kommer uden om Klageportalen, hvis der ikke er særlige grunde til det. Hvis du ønsker at blive fritaget for at bruge Klageportalen, skal du sende en begrundet anmodning til Skanderborg Kommune. Kommunen videresender herefter anmodningen til Planklagenævnet, som træffer afgørelse om, hvorvidt din anmodning kan imødekommes.
Frist for at klage
En klage er indgivet, når den er tilgængelig for myndigheden i Klageportalen.
Klagen skal være tilgængelig i Klageportalen inden 4 uger fra datoen for planforslagets offentlige bekendtgørelse.
Klagefristen er 9. juni 2021.
Hvad koster det at klage?
Når du klager, skal du betale et gebyr. For privatpersoner er gebyret 900 kr. For virksomheder og organisationer er gebyret 1.800 kr. Du betaler gebyret med betalingskort i Klageportalen. Det nævnte gebyr er 2016-niveau, og det reguleres hvert år den 1. januar efter en sats fastsat af Finansministeriet.
Gebyret bliver tilbagebetalt, hvis klagen bliver afvist, fordi klagefristen er overskredet, klager ikke er klageberettiget, eller Planklagenævnet ikke har kompetence til at behandle klagen. Gebyret tilbagebetales også, hvis klager får helt eller delvist medhold i klagen.
Hvis klager trækker klagen tilbage, mens sagen er under behandling i nævnet, vil gebyret som udgangspunkt også blive betalt tilbage. Planklagenævnet kan dog beslutte, at gebyret ikke tilbagebetales, hvis klagen trækkes tilbage på et tidspunkt, hvor nævnet allerede har foretaget en stor del af sagsbehandlingen.
Flere oplysninger
Kontaktperson: Pernille Helmer, Plan og Byudvikling, tlf. 24999078.