Afgørelser efter Bekendtgørelse om miljøkrav for mellemstore fyringsanlæg kan påklages til Miljø- og Fødevareklagenævnet.
Hvem kan klage?
- ansøgeren,
- enhver, der har en individuel, væsentlig interesse i sagens udfald,
- Sundhedsstyrelsen, samt
- visse lokale og landsdækkende foreninger, der har natur og miljø som hovedformål jf. §§ 98 - 100 i Miljøbeskyttelsesloven.
Kom i gang
Gå ind på Klageportalen med MitID - se link ovenfor.
Hvad sker der med klagen?
I klageportalen sendes din klage automatisk først til Skanderborg Kommune. Hvis vi fastholder afgørelsen, sender kommunen klagen videre til behandling i nævnet via klageportalen. Du får besked, når vi sender den videre.
Du kan søge om fritagelse fra Klageportalen
Planklagenævnet/Miljø- og Fødevareklagnævnet skal som udgangspunkt afvise en klage, der kommer uden om Klageportalen, hvis der ikke er særlige grunde til det. Hvis du ønsker at blive fritaget for at bruge Klageportalen, skal du sende en begrundet anmodning til Miljø- og Fødevareklagnævnet, som træffer afgørelse om, hvorvidt din anmodning kan imødekommes.
Se mere på hjemmesiden for Nævnenes Hus
Klagefrist
En klage er indgivet, når den er tilgængelig for myndigheden i Klageportalen.
Klagefristen udløber 4 uger efter, at afgørelsen er meddelt.
Er afgørelsen offentligt bekendtgjort, regnes klagefristen dog altid fra bekendtgørelsen. Hvis klagefristen udløber en lørdag eller helligdag, forlænges fristen til den følgende hverdag.
Hvad koster det at klage?
Der opkræves klagegebyr i forbindelse med en klage. Klagegebyrets størrelse og vilkår for eventuel tilbagebetaling fremgår af nævnets hjemmeside.