Klagevejledning
Der kan efter kapitel 7 i Husdyrgodkendelsesloven1 klages over kommunens afgørelse. Klagefristen udløber fire uger efter offentliggørelsen - det vil sige senest den 9. oktober 2024.
Miljø- og Fødevareklagenævnet kan bestemme, at klagen har opsættende virkning på udnyttelsen. Udnyttelse i klageperioden, og mens eventuel klage behandles, sker derfor på eget ansvar.
Følgende kan klage:
Ansøger, miljøministeren, Sundhedsstyrelsen samt enhver, der må antages at have en individuel, væsentlig interesse i sagens udfald.
En eventuel klage behandles af Miljø- og Fødevareklagenævnet. Klager skal indsende sin klage via Klageportalen, som findes på www.borger.dk og www.virk.dk. Klager skal i den forbindelse logge på – typisk ved brug af Mit-ID. Klagen sendes gennem Klageportalen til Skanderborg Kommune og anses for indgivet, når den er tilgængelig for kommunen i Klageportalen. Yderligere oplysninger om klagereglerne kan findes på Miljø- og Fødevareklagenævnet’s hjemmeside www.nmkn.dk, hvorfra der også er link til Klageportalen.
Miljø- og Fødevareklagenævnet skal som udgangspunkt afvise en klage, der kommer uden om Klageportalen, hvis der ikke er særlige grunde til det. Eventuel fritagelse for brug af Klageportalen forudsætter, at klager indsender en begrundet anmodning herom til Skanderborg Kommune. Kommunen videresender herefter anmodningen til Miljø- og Fødevareklagenævnet, som træffer afgørelse om, hvorvidt anmodningen kan imødekommes.
Ved indsendelse af en klage skal klager indbetale et gebyr. Gebyret betales med betalingskort i Klageportalen.
Gebyret tilbagebetales, hvis:
Klagesagen fører til, at den påklagede afgørelse ændres eller ophæves
Klageren får helt eller delvist medhold i klagen
Klagen afvises som følge af overskredet klagefrist, manglende klageberettigelse eller fordi, klagen ikke er omfattet af Miljø- og Fødevareklagenævnet s kompetence.
Miljø- og Fødevareklagenævnet kan også beslutte at tilbagebetale klagegebyret, hvis klager har indledt forhandlinger med ansøger og/eller kommunen om projekttilpasninger, og disse forhandlinger fører til, at klager trækker sin klage tilbage, eller klager i øvrigt trækker sin klage tilbage, før Miljø- og Fødevareklagenævnet har truffet afgørelse i sagen. Gebyret tilbagebetales dog ikke, hvis nævnet vurderer, at der er forhold, der taler imod at tilbagebetale gebyret – for eksempel hvis klagen trækkes tilbage meget sent, herunder efter at klager har haft et afgørelsesudkast i partshøring.
Ifølge § 90 i Husdyrgodkendelsesloven1 kan afgørelsen desuden prøves ved domstolene. Et eventuelt sagsanlæg skal anlægges inden seks måneder efter, at afgørelsen er offentliggjort.
Klageportalen - Nævnenes Hus (naevneneshus.dk)
Klagefristen udløber den 9 oktober 2024