Skip til hovedindholdet

Direktionens UdviklingsSpor – DUS og kontrakter 2023

Bemærk at nedenstående beskrivelse af arbejdet med DUS og kontrakter  kun er gældende til og med 2023. Fra 2024 tages en ny arbejdsform i brug, og der arbejdes ikke længere med udviklingskontrakter og -aftaler. 

Link til DUS 2024-25 

DUS og arbejdet med udviklingskontrakter og -aftaler for 2023

Direktionen omsætter hvert år de politiske beslutninger i Byrådet til en samlet udviklingsretning for organisationen. Det sker bl.a. gennem Direktionens UdviklingsSpor (DUS). Dermed skaber direktionen et sammenhængende grundlag for kontrakt- og aftaleholdernes konkrete prioritering og tilrettelæggelse af udviklingsindsatserne. 

Kontrakt- og aftalestyrede enheder indgår hvert år en konkret udviklingskontrakt / - aftale med direktionen om den lokale prioritering af de konkrete udviklingsindsatser på det decentrale niveau – set i forhold til det samlede kompleks af visioner, strategier og forandringer. Det forudsættes, at kontrakt- og aftalestyrede enheder her sikrer opbakning og tilslutning til det lokale udviklingsarbejde fra lokalsamfund, bestyrelser, brugere, pårørende, ansatte mv.

Kontrakterne skal vise, hvordan vi udvikler vores arbejdsopgaver i fællesskab for og med borgeren, så Byrådets visioner bliver til virkelighed. I udviklingskontrakten er kontraktholderen også forpligtet til at arbejde med, hvilken virkning de igangsatte udviklingsmål har for borgeren. Det er kontraktholderen, der laver kontrakten, som godkendes af direktionen. 

Der afholdes hvert år et temamøde i Byrådet; her samles trådene med et fælles fokus på udvalgenes årsplaner, direktionens udviklingsspor (DUS) samt kontrakter og aftaler for det/de kommende år.

Både udarbejdelsen og det videre arbejde med kontrakten er en vigtig ledelsesmæssig opgave. Fagsekretariater og stabe understøtter arbejdet med kontrakterne og formuleringen af udviklingsmålene, men ansvaret for at udarbejde og implementere indholdet i kontrakterne ligger hos kontraktholderne.

Direktionen følger op på de enkelte kontrakter via besøg hos kontraktholderen. Det sker sammen med den relevante chef for fagområdet, der har fået uddelegeret ledelseskompetencen overfor kontraktholderen og varetager den daglige opgavesparring. 

Link til DUS - Direktionens udviklingsspor 2023

Link til kontrakter - udviklingskontrakter og -aftaler 2023