Formål med projektet
Formålet med forlængelsen er derfor at skabe forbedret tilslutning for nye erhvervsområder, der skal huse transport- og lagervirksomheder samt produktionserhverv, som har særlig fordel ved en forbedret tilslutning.
Udover at forlænge Ørstedvej medfører projektet desuden også ændringer for Dørupvej samt Bjertrupdalvej.
Lige syd for Bjertrup etableres en vendeplads på Dørupvej således gennemkørsel via Dørupvej lukkes. I stedet etableres en stiforbindelse således færdsel for bløde trafikanter stadigvæk opretholdes.
Bjertrupdalvej føres i vejtunnel under Ørstedsvejs forlængelse. Ved Ørstedvejs forlængelses sikres desuden stiforbindelse langs vejen.
Udover nye vej- og stiforbindelser etableres også et nyt regnvandsbassin, som har til formål at opsamle overfladevandet således grundvandsforekomsten ikke forurenes af projektet.
Projektets realisering vil som en del af formålet med at etablere vejen, skabe en forøget mængde tung trafik til og fra de nye erhvervsområder, via Randersvej.
Hvad sker der i anlægsfasen?
I anlægsfasen lukkes Dørupvej fra nord for gennemkørende trafik via bomme, således at arbejdstrafik ledes under motorvejsdæmningen via Dørupvej.
Dette for at hindre gener i forbindelse med anlægsarbejdet, og senere erhvervstrafikken, for ejendomme i Bjertrup By.
Ejendommene på Bjertrupdalvej er sikret vejadgang i både anlægs- og driftsfasen.
Skanderborg Kommune er i dialog med Vejdirektoratet omkring afvikling af trafik via Randersvej.
Anlægsperioden forventes at vare omkring 15 måneder.
Lovhjemmel
Afgørelsen er truffet efter § 21 i Bekendtgørelse af lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) (LBK nr. 1976 af 27/10/2021).
Projektet er omfattet af Miljøvurderingslovens bilag 2, pkt. 10 e: ”Bygning af veje, havne og havneanlæg, herunder fiskerihavne (projekter, som ikke er omfattet af bilag 1).” samt Miljøvurderingslovens bilag 2, pkt. 10 g:
”Dæmninger og andre anlæg til opstuvning eller varig oplagring af vand (projekter, som ikke er omfattet af bilag 1).”
Afgørelse
Skanderborg Kommune har på baggrund af VVM-screening truffet afgørelse om, at projektet ikke vil medføre væsentlige påvirkninger, der kan være til skade for miljøet. Der skal derfor ikke udarbejdes en særlig vurdering af virkninger på miljøet (VVM-redegørelse).
Du kan klage over afgørelsen
Klagefristen udløber den 3. marts 2023.
Vil du vide mere?
Afgørelsen kan ses her på Skanderborg Kommunes hjemmeside i perioden 3. februar 2023 – 3. marts 2023.
Du kan få flere oplysninger ved at henvende dig til afdeling Vand og Natur, sagsbehandler Caroline Bach Orlien, tlf. 87947635.